svētdiena, 2013. gada 11. augusts

Life in Malta - agency

Hi! 

If You are going to Malta soon and looking for references about agency "Life in Malta", I will provide You with one. Unfortunately, they deleted my post on their Facebook wall five minutes after I posted it, but I am not ready to give up and I really want to share my experience. 

Read below! 
---
As I rented a flat through agency “Life in Malta” during my stay in Malta, I am really motivated to leave a reference about this company.

First of all, I am really thankful, because I had an honour to live together with truly amazing people. I really appreciate that I got to know them, because they made my stay in Malta unforgettable. Now I consider them as good friends and I will never forget all events we experienced together.

Secondly, I understood that it was a mistake to rent a flat through this agency. Why? The price was too high and a service was not good enough.

When I moved in the flat, I was forced to clean a mold in my wardrobe, because a smell in the room was not good. However, mold in general is dangerous to the health. Representative of the agency told that cleaner came just before I moved in. Really?

Besides that we were six people in the flat, but only two cooker rings were working properly. After three months agency finally fixed them. But still – it took three months.

Concerning all other technical issues everything was fine and right after we informed a representative of agency, he tried to solve problems.

I also was really disappointed when agency wanted to force me to change the flat. One day I just received an email and the main idea was: "Līga, You are paying for a shared room, but Your potential roommate decided not to come. That is way You should change a flat TOMORROW!" What a surprise! And again – I stayed in the flat only because together with my amazing flatmates we were standing against this silly order.

I would characterize agency “Life in Malta” with the word MONEY-ORIENTED. It is possible to find similar flats for a lower price or better flats for the same price from private owners. And in a case friends are coming to visit You, You are asked to pay 15 EUR daily for each guest. In my opinion, if I rent a room then I have all rights to invite people. But not in a case You are renting it through this agency. I am really sorry for a silly example, but in a case You go to Paceville (party place) and want to spend a wonderful night in Your room together with a nice girl/guy, You should call agency at 3a.m. and inform them that someone is coming.

Despite all negative things I experienced, the location of flat was great (12 minutes from Paceville, 15 minutes from the beach and 20 minutes from the office) and as I mentioned above, my flatmates were (and they still are) great!

P.S. Thank you agency for a barbecue! We were waiting for two hours until we finally got our food. The idea to organise a barbecue is great, but PLEASE – plan everything better next time.

Kind regards,
Līga 



svētdiena, 2013. gada 4. augusts

Tā pavisam lieliski!

Esi sveicināts manā Erasmus blogā jau atkal! 

Vēl tikai pavisam nedaudz un mans Maltas Erasmus piedzīvojums būs noslēdzies. Pārņēmusi tik ārkārtīgi patīkama sajūta. Ja parasti šķiet, ka ir par maz vai tieši pretēji - par daudz, tad šoreiz ir tieši tik, cik vajag. Neko pielikt, ne atņemt. 

Nenoliedzami, šo trīs mēnešu laikā tīri personīgi esmu ieguvusi ārkārtīgi daudz - satikti fantastiski cilvēki, iegūti jauni draugi un it visi neparastie piedzīvojumi tikai apstiprina, ka tas pavisam noteikti bija tā vērts.



































Vēl pirms trim mēnešiem man bija sajūta, ka es iespējams gribētu dzīvot Dienvideiropā. Šis jautājums, uz kuru tik ļoti vēlējos rast atbildi, mani arī aizveda uz mazo valstiņu Maltu. 
Iespējams es vēl ilgi būtu prātojusi, ka vilinošais klimats un dienvidu dzīvesveids ir man, ja vien es to visu nebūtu izbaudījusi uz savas ādas. 

Es noteikti neesmu Dienvideiropas cilvēks - šis dzīvesveids man ir par lēnu. Neizturami par lēnu. Man vajag punktualitāti un mērenu stresu... nevis neko no tā. Vienīgais, kas mani šeit varētu noturēt ilgāk, ir klimats. To, lūk, es tik tiešām dievinu. Diemžēl klimats nav prioritārais manā skalā un klimats vislielākajā mērā ietekmē to, ka viņi ir lēni. 




































Vēl man bija iespēja saprast, ka es patiesībā nemaz nezinu, ko vēlos darīt ar savu dzīvi tīri profesionālā ziņā. Man pavisam noteikti patiktu valsts pārvaldes formālā vide un tajā pašā laikā man dikti patīk NVO salīdzinoši brīvā atmosfēra. Prakse bija dikti forša un rezultātā es vairs nesaprotu neko. Bet lai nu kur - liela nozīme ir kolēģiem un šajā reizē man ar tiem bija dikti paveicies (patiesībā visās trīs praksēs kolēģi bijuši vienreizēji). 





















Ko nu daudz par mani, jāatstāj arī ieteikumi nākamajām 'paaudzēm', ņemot vērā, ka no ViA POLiem Maltā biju pirmā. Tālāk uz Dienvidiem vismaz Eiropas Savienības robežās vairs nav kur.

1) Sabiedriskais transports ir briesmīgs. "Arriva" sauklis ir "Plan Your next move", kas ir absolūti ironiski, jo ar viņu piedāvāto servisu neko nav iespējams saplānot. Protams, ja tu plāno stāvēt autobusa pieturā vismaz 30 minūtes, prātojot, kur ir autobuss, un nokavēt aptuveni minūtes 45, tad Maltas sabiedriskais transports ir tev.

2) Neīrē mājvietu no aģentūras. Tās šeit var raksturot ar vārdu money-oriented. Ja tu esi tūrists, tad maksā, ja esi stulbs tūrists - maksā vairāk. Brīdī, kad mani gribēja piespiest mainīt dzīvokli, jo aģentūra bija atradusi cilvēkus, kas par MANU istabu ir gatavi maksāt vairāk... man vienkārši vairs nebija ko teikt. Bet vajag cīnieties pretī un manā gadījumā es dabūju 20 eiro atlaidi no īres maksas, kas būtībā ir nieks, bet tīri principa pēc.

3) Gatavojies trakām ballītēm! Ja tu domā, ka "Tinte" vai Vecrīga ir traki, piedod, bet tu absolūti kļūdies. Paceville Maltā ir traki, tiešām traki. To nevar aprakstīt... tas ir jāizbauda. Brauc uz Maltu! 

4) Kā arī gatavojies būt no Krievijas, vai vismaz tam, ka daudzi uzskatīs, ka esi no Krievijas. Man biežāk uzdeva jautājumu "Are You from Russia?" tā vietā, lai jautātu "Where are You from?" Ko lai dara... viens par otru Eiropas Savienībā patiesībā zinām traki maz. 

5) Valodas ziņā problēmu nav. Otra oficiālā valoda ir angļu un gandrīz visi runā perfektā angļu valodā. Savukārt maltiešu valoda ir kaut kas starp arābu, itāļu un angļu vienlaicīgi - pilnīgi citādi un sarežģīti. Bet pāris smieklīgas frāzes jau var iemācīties vienmēr.

6) Klimats ir kā jau Dienvidos. Ja tu neciet karstumu, nebrauc uz Maltu! Arī tad, ja termometra stabiņš apstājas pie +30, tad jāņem vērā aspekts, ka Malta ir sala un mitruma līmenis ir diezgan augsts. Patiesībā ir karstāk nekā redzams laika prognozē.

7) Dzīvesveids ir lēns un tu pieredzēsi atvaļinājumu vairāku mēnešu garumā, ja izvēlēsies Maltu savam Erasmus. Tas nebūt nav slikti - ir jāizbauda, bet vienmēr ir arī limits, cik ilgi var atpūsties un nenogurt no atpūšanās. 

8) Izvēlies KOPIN (http://kopin.org/) kā savu prakses organizāciju. Viņi ir ļoti forši un praktikanti ir no visurienes - vienreizēja starptautiskā pieredze. 

Un visbeidzot - Erasmus ir lieliski! Prieks bija pieredzēt un izbaudīt!

Tiekās jau pavisam drīz!