pirmdiena, 2013. gada 29. aprīlis

Pirmie iespaidi...

Sveiks, dārgais lasītāj!

    Vēl pavisam nesen, 27.aprīlī septiņos no rīta, ierados Rīgas lidostā pilnīgā neziņā par gaidāmo. Iesēdos lidmašīnā un pēc brīža jau piezemējos Oslo, kur gaidīju lidojumu uz Maltu. Oslo (Rygge) lidosta atrodas tieši blakus šosejai. Šī iemesla dēļ apkārt īsti nav ko redzēt un, ilgi nevilcinoties, nolēmu astoņas stundas pavadīt lidostas viesmīlīgajās telpās. Turklāt arī laika bija pārāk maz, lai dotos uz pašu Oslo. Turpinājumā - četras stundas gaisā un...
     Ierašanās Maltā, pavisam nelielā valstī (salīdzinājumam - 10 kvadrātkilometrus lielāka nekā Rīga), kuru varētu dēvēt par paradīzi zemes virsū. 


Turpināšu īsi, jo nevienam nepatīk lasīt palagus: 



















Visas ielas manā uztverē ir vienādas. Nelielas mājas gaiši brūnā krāsā. Tādas ir visas. Man - topogrāfiskai analfabētei, tas ir būtisks traucēklis atrast manu dzīvokli.
Tomēr Maltā viena no oficiālajām valodām ir angļu (otra ir maltiešu) un maltieši kā jau dienvidnieki ir gana pretimnākoši palīdzības sniegšanā.

Runājot par dienvidniekiem, nereti saņemu savā virzienā raidītus vērojošus skatienus matu un ādas krāsas dēļ. Dienas kontā arī pirmais aicinājums uz tikšanos... 
Gaišmates, brauciet uz Maltu, vīru atrast nebūs sarežģīti!





















Gaisa temperatūra pārsniedz +20 grādus un manā uztverē ir sākusies vasara. Pludmale? Pludmales šeit ir ļoti nelielas un, neņemot vērā to, ka ir nožogotas, tās praktiski atrodas pilsētā.




















Pārsvarā krasti ir klinšaini. Tomēr šeit, atšķirībā, no nelielajām Maltas pludmalēm, ir iespēja norobežoties no cilvēku pūļiem. Turklāt tā ir arī neslikta vietiņa, lai sauļotos.





















Pilsēta atrodas 10 minūšu gājiena attālumā no manas dzīves vietas. Veikali, kafejnīcas un klubi. Jā, starp citu, klubi ir atvērti katru dienu un pēdējais tiek slēgts tikai 10 no rīta. Perfekta vietā ballītei, vai ne?




















Mans miteklis - liela gulta veselu nedēļu. Pēc tam ievāksies mana jaunā istabas biedrene no Brazīlijas un tiksim pie divām atsevišķām gultām. Ir arī personīgā vannas istaba un balkons.
Dzīvokli dalu ar diviem francūžiem (meitene un puisis) un itāli. Gaidāms, ka kopā norisināsies daudz krāšņi piedzīvojumi!
P.S. Atvainojos par nelielo bardaku.

Smaids pa visu seju un pirmā diennakts Maltā liek arvien vairāk noticēt tam, ka šī vasara būs neaizmirstama.

Starp citu - manas ierašanās pamata iemesls ir prakse nelielā nevalstiskajā organizācijā, kas darbojas attīstības sadarbības jomā. Prakse gan sāksies tikai ceturtdien, tā kā man vēl ir dažas dienas, lai labāk iepazītu apkārtni.

Ar sveicieniem no Maltas,
Līga

2 komentāri: