pirmdiena, 2013. gada 6. maijs

Un te ir...

Sveiks, lasītāj! Prieks, ka jau otro reizi esi atvēris manu blogu.

   Maltā dzīvoju jau vairāk nekā vienu nedēļu, tomēr šķiet, ka ir pagājis krietni ilgāks laiks. Katra diena nes sev līdzi ko neierastu un sajūta tiešām kā mazam bērnam, kas arvien no jauna atklāj iepriekš nepieredzēto. 

Arī šoreiz centīšos būt lakoniska...

Man ir tiešām lieliski dzīvokļa biedri. Viena no iedibinātajām tradīcijām ir +/- tradicionāls nacionālais ēdiens 1x nedēļā. Šonedēļ būs mana kārta. Tā kā, ja tev ir padomā kaut kas labāks par plovu, ziņo!



Ceļā uz Paceville - Maltas ballīšu centrs, kas atrodas tikai 12 minūšu gājiena attālumā no manas dzīvesvietas. Šī tiešām ir izcila valsts izklaidēm... cenu dēļ. 12 šoti par 10 eiro. Iedomājies? Piedod "Tinte", bet arī Maltā ir lieliskas ballītes. 



Izbaudot brīvdienas, nolēmām izbraukt uz kuģīti. Trīs stundu garš izbrauciens un...


...esam klāt Comino salā. Maza paradīze. Fantastika! 



Vēl nedaudz kārdināšanas. Šeit es atklāju peldēšanas sezonu.


Nedaudz no oficiālās daļas. Prakse: 
   Praksējos nevalstiskajā organizācijā "Kopin" (http://kopin.org/), kas darbojas attīstības sadarbības jomā. Organizācija koncentrējas uz trim nozīmīgākajiem aspektiem: 1) Migrācija (tā iemesla dēļ, ka  ģeogrāfiski Malta atrodas starp Eiropu un Āfriku); 2) Dabas aizsardzība (turklāt cenšoties apskatīt šo jautājumu no dažādām perspektīvām - ekonomiskie, sociālie aspekti u.c.);
3) Attīstības izglītība. 
   Viens no priekšniekiem ir maltietis, otrs vācietis. Angļu valoda abiem perfekta, prieks klausīties. Turklāt atmosfēra organizācijā izteikti brīva. Iespējams arī dienvidnieciskā dzīvesveida dēļ. Neteiktu, ka viņi ļoti iespringst uz darāmajiem darbiem un laika rāmējumu. Izpilde laikā, protams, ir nozīmīga, bet kā uzsvēra pirmajā dienā - "results-oriented not time-oriented". Tā kā pagaidām dzīvojos diezgan mierīgi. 
  Ar cilvēkresursiem organizācijai nav problēmu. Regulāri tiek pieņemti praktikanti no visdažādākajām valstīm, veidojot internacionālu gaisotni. Arī šobrīd ir praktikanti no Spānijas, Itālijas, Vācijas, Maltas, Latvijas. Vienā no prezentācijām organizācijas pārstāvis minēja, ka ir pārstāvētas 13 tautības. Iespējams, ka varētu būt arī tā, ja ieskaita brīvprātīgos. Nav slikti, ne tā? Katrā ziņā - interesantāk pilnīgi noteikti.
   Vēl es vēlējos pieminēt, ka Maltā ir The Ministry of Sustainable Development. Tas gan man šķiet diezgan ironiski, ņemot vērā, ka uz 1000 iedzīvotājiem ir aptuveni 700 automašīnas, tādējādi Malta ierindojas TOP10 pasaulē šajā ziņā (vismaz pēc informācijas wikipedia). Jā, ilgtspējīga attīstība manā uztverē ir diezgan cieši saistīta arī ar piesārņojumu... un 700 mašīnas uz 1000 iedzīvotājiem būtībā nozīmē, ka gandrīz visiem ir auto. Nav gan pārsteigums, ņemot vērā to, kā brauc sabiedriskais transports. 

Lai tu nedomātu, ka es neko nedaru... 
Uztaisīju plakātu un gatavojamies pasākumam. Viss notiek! 

Noslēgumā vēlējos vien piebilst, ka te ir fantastiski. Izmantojiet iespējas, brauciet Erasmus!